fredag 21 oktober 2011

ja ha nu fick jag för mig att göra en ny blogg.
en bak- och pysselblogg.
vi får väl se hur länge det håller i, men just nu känns det kul!

http://miaskreativasida.blogspot.com/

torsdag 20 oktober 2011

är hemma från jobbet idag. jag undrar jag hur många sjukdagar jag har det här året. eller vabdagar ska jag väl säga. jag har inte sjukskrivit mig en enda gång sen jag började jobba. har jag varit sjuk har även barnen varit sjuka. idag är vi hemma i huvudsak för att alma är dålig i magen, men jag känner mig febrig och lovis är inte heller helt pigg. så det blir att vara hemma imorn också. jag skulle verkligen behöva gå på min TRAS-utbildning i em, men jag vet inte om jag orkar det. förövrigt är det trök när man är hemma och har tidig fredag. uppskattas inte lika mycket måste jag säga.

igår hade jag och alma koja under filten. rätt som det var gosade hon sig mot mig och sa: äkka dig. jag höll på att börja grina, så sött var det. det är tur att tvåårs-trotset blandas med sådana stunder!

lovis ska ha halloweenfest för leon nellie och theo och hon längtar så hon nästan spricker. hon ville göra inbjudningskort och jag måste säga att de blev väldigt söta.

måndag 10 oktober 2011

här kommer bilder på lite bak som gjordes på almas 2 kalas. jag vet att iaf sanna vill se bild på mina tårtor :)

första tårtan. är inte alls nöjd med muminfigurerna. jag skulle ha gjort dem dagen innan så jag hade mer tid på mig. nu blev det bråttom och det syns. men det lärde jag mig till nästa tårta skulle göras...

blåbärscupcakes med fjärilar i flowerpaste.

hello kitty-tårtan. den blev jag mycket mer nöjd med. men då satt jag också i lugn och ro kvällen innan och gjorde figurerna. i bakgrunden ser ni kokos-och passionscupcakes med marsipanlock.

lite smått och gott. "glasskakor", cakepops, misslyckade blåbärscupcakes och marmorerade brownies.

söndag 9 oktober 2011

en liten trollunge har fyllt år..





i torsdags fyllde alma 2 år. tänk att det var 2 år sen jag gick med den där superstora magen i vädret. ja det känns faktiskt som evigheter sen måste jag säga. inte alls som igår.
jag tog semester dagen till ära och det gjorde jag rätt i. så härligt att få vara hemma och mysa. vi tog en sväng till badhuset vilket uppskattades av båda barnen. sen var det bak som gällde för ett tag innan gästerna kom. vi hade kalas i lördags också, för tobias sida. så mycket fika har det blivit de senaste dagarna. alma fick väldigt mycket småplock, vilket hon tycker mest om. little petshop, hello kitty, dinosaurier mm. allt i småfigurer. hon lassade på alla figurer i en docksulky som hon har gått runt med hela helgen. väldigt typiskt alma.

i eftermiddag ska jag och lovis till avesta lasarett för ultraljud på hennes njurar. skönt att äntligen få kolla uppp det. förövrigt ska hon äte antibiotika nu i 3(!!) månader. bara att hålla tummarna att det försvinner efter den långkuren..

Nu: jobbet.

fredag 30 september 2011

är hemma med en sjuk alma och en uttråkad lovis. precis som det brukar vara. sjäv skulle jag vilja lägga mig ner och sova. är sjukt trött. mår inte nå vidare heller, får hoppas att det inte blir något av det. vill inte ställa in morgondagens tripp.

igår blev barnens nya kalasklänningar klara och lyckan var stor. förstår inte hur två barn kan bli så glada över en ny klänning. men det är ju trevligt att de uppskattar det jag gör. alma kom på det där med "snurrkjol" och dansade som aldrig förr.









nu ska jag titta på lite mer dans- och sånguppvisningar som barnen har för mig.

onsdag 28 september 2011

just nu vill jag verkligen gå ner i tid och vara hemma mer med mina barn. känns som om jag missar så mycket av deras vardag. jag tycker verkligen om mitt jobb, men känner att barnen är för mycket på förskolan och för lite hemma. en 4-dagars vecka vore perfekt. man kan ju hoppas att det kan bli så inom en snar framtid. jag måste ju dessvärre få en tillsvidaretjänst först. men förhoppningsvis ska inte det heller vara så långt borta. det låter som om jag får vara kvar på filuren iaf. det känns superbra. vill absolut inte flytta på mig. jag håller iaf tummarna för att allt det där löser sig. så jag får mysa mer med mina små.

på lördag är det äntligen dags för shoppingtrippen till ullared. jag är så stolt för alla pengar jag lyckas lägga undan. trodde inte jag skulle kunna spara undan så mycket då jag är världens "slösa". nu låter det som om jag sparat ihop en hel förmögenhet, så är inte fallet. men det är duktigt för att vara mig.
tydligen finns det ett panduro outlet där nere också. himmelriket för mig! jag hoppas kunna handla mycket där.

däremot kommer jag sakna prinsessan och trollungen otroligt mycket. det är ju under helgen man hinner med dem ordentligt. men jag har tagit semester på almas födelsedag iaf, och då blir det mys hela dagen lång.

senast jag var på gekås. det ser ut både på lovis och tobias som om det var 100år sedan. men det är ganska precis 4 år sedan.

tisdag 20 september 2011

fikasugen


jag kanske inte kan påstå att jag är fikasugen så här på morgonkvisten, men jag är väldigt baksugen. jag har masoor med päron och äpplen i kylen som jag vet att vi inte hinner äta upp. det blir nog storbak i helgen. jag har ett recept på saffransmuffins med päron och valnötter som är gudomliga. jag får göra massor och frysa in. ge bort lite också kanske, till dem jag fått frukten av.

idag har jag öppnig och jag brukar verkligen inte tycka att det är jobbigt, just för att man får gå hem tidigt. men efter en ljus sommar måste jag såga att det tar emot något så fruktansvärt att stiga upp. det är kolsvart ute. jag är sjukt trött och sjukt mörkrädd. varje vinter vänjer jag mig en aning vid allt det mörka, men så här i början är det hemskt.

igår började då min TRAS-utbildning. jag undrar hur många i gruppen jag är hatad av!?! 80& av de som var där, var helt emot det där med TRAS. jag däremot kan för det första inte fatta hur man kan gå in med den inställningen när man inte jobbat med det och för det andra tycker jag att det är ett jättebra redskap. bara för att det är nytt behöver det väl inte vara svårt!? mot slutet av den stora gruppdiskussionen kändes det som om jag bara satt och käftade emot alla dumma kommentarer som hon som höll i allt fick. nej jag blir så irriterad på negativa människor.
det kändes föresten lite som att vara Västeråsare bland massa Eskilstunabor. det är nog bara Västeråsare som fattar vad jag menar med det, men jag kan säga kort och gott att kom det negativa kommentarer, dumma argument och konstiga frågor eller om det blev "bråk" på föreläsningarna, så var det alltid från Eskilstunabor. Inget ont om folk från Eskilstuna, det var bara ett fakta.

nu är lovis inne på sin 5:te penicillinbehandling. jag har för mig att det inte ska vara bra att äta så mycket pennicillin och det är därför läkarna skickar hem små barn med tex öronvärk, men vad vet jag.

skogsmänniskan



ska snart iväg på TRAS-utbildning. den börjar idag och jag känner mig inte ett dugg upplagd. känns som om jag inte gjort annat än tjatat, bråkat och gnällt idag. sådana dagar är det värsta med att vara förskollärare. när man har barn som verkligen inte lyssnar. nej nya tag och lite choklad så ska jag nog orka med 2 timmar föreläsning och diskussion. känns lite som att vara tillbaka i skolan och det känns då inge kul. det är såå mycket roligare att jobba, även om man saknar de lediga dagarna.

härom veckan tog jag med alma och lovis till skogen. vi har nog inte varit där sen i våras. alma gillade det inte. hon bara grina. jag tror det var för att det var svårt att gå, för hon var nöjd när vi åt matsäck. vi får väl gå dit fler gånger så att hon vänjer sig lite.

nu längtar jag väldigt mycket till första helgen i oktober då jag emma susanna minna och tova åker till ullared. ska bli väldigt roligt. och några dagar efter det fyller min trollunge 2 år!! galet.

söndag 18 september 2011

jag har läst igenom min gamla blogg den senaste veckan och det är verkligen sjukt roligt att gå tillbaka och läsa. det finns massor av saker jag aldrig skulle ha kommit ihåg om jag inte skrivit det där. så jag känner att jag måste försöka lite mer med det här.

helgen har varit intensiv men väldigt trevlig. vi har varit på både kräftskiva och 30-årsfest. nu är jag med andra ord helt slut, men ska snart iväg till storebror och plocka päron, plommon och vindruvor. jag hoppas det är upphåll ett tag till för jag är tyvärr inte körduglig.

den senaste tiden har kretsat väldigt mycket kring lovis och hennes problem med att kissa. hon har haft sen hon var ca 2½ år med jämna mellanrum haft urinvägsinfektionssymptom. men det har inte visat bakterier förens förra hösten. då hade hon det en gång, men vi var in ett par ggr till efter det men då visade det heller inget. i mitten av juli var vi in igen och det visade då att hon hade urinvägs. efter det har det kommit tillbaka 3 ggr. så 4 penicillinkurer har hon ätit på mindre än 2 månader. jag har ringt och ringt och tjatat och tjatat för att få komma in och få en ordentlig undersökning. förra månaden ringde de och sa att vi skulle få en tid i november. i november! vilket skämt tyckte jag och ville bara grina. men lyckligtvis fick de ett återbud och vi fick komma redan i onsdags. härligt! doktorn undersökte henne noggrant och hade sin misstankar. han trodde att det var tarmarna som inte gjorde sitt jobb, så vi fick en magmedicin bla. de har även beställt ett ultraljud så de kan utesluta att det inte är något fel på hennes njurar eller urinrör. jag måste säga att jag känner mig en aning lugnare och om de inte hittar något fel på ul kan jag nog tro mer på det där med tarmarna.

alma ska alltid ha all de där sakerna med sig när hon sover. man kan ju tycka att det skulle räcka med en filt och tutte...

lovis övar sig inför en framtida karriär som fotomodell

onsdag 24 augusti 2011

någon som längtar efter en liten...

måste bara visa några bilder på min stora tjej som blev ännu större med en bebis i famnen. lilla ellen föddes förra veckan och vi fick äran att träffa henne i söndags. hon var verkligen så fin som bara en liten bebis kan vara. lovis sa när vi åkte därifrån att hon verkligen ville ha en till lillasyster. nja kan väl inte riktigt hålla med henne. men om ett par år, då kan hon gärna få bli storasyster igen :)!!







tisdag 23 augusti 2011

kalas!

nu är den klar. eller iaf nästan. lite målning och några plankor till ska dit. men sen så! vi inredde iaf i lördags, så att barnen hinner leka där ett tag innan snön kommer. lovis ville genast flytta in i stugan. inte skulle hon bo i huset mer heller. nej nej, lekstugan var hennes nya hem. hon har iof inte försökt att sova där än, men jag tar det ändå som ett bra betyg. det leks i stugan varje dag så jag är verkligen glad över att jag gjorde det i år. men jag skulle aldrig ha klarat av att bygga den om jag inte fått hjälp av tobias med fönster och dörr. och heller inte om erik och martina inte hade slitit med taket. så tack för det! här kommer en hög med bilder från lekstugekalaset vi hade i söndags.



fönstret är nog en av de roligaste sakerna med lekstugan. öppna och stänga..

välkommen in i snickerboa, som lekstugan så fint heter. skylten har susanna gjort.

en bit av den fiiiina dörren :)

"laga mat"hörnan

den snygga brödrosten köpte jag på loppis. matchar perfekt i stugan!

lek!

en bänk som man kan sitta och äta på, eller ligga och vila i


idag fyller jag år. inte mycket att hurra för måste jag säga. men jag fick iaf en fin present av tobias. ett belgiskt våffeljärn. så i dag har det ätits våfflor! jag gjorde så klart efter leilas recept på 7 varianter på belgiska våfflor. vi provade 4, hallon&kokos, blåbär&citron, mörk choklad och sen den allra godaste med dumle och banan. mums! måste även säga att det är himla skönt att vara tillbaka på jobbet igen. även om det var roligt att jobba på ett annat ställe i somras, så tycker jag om mitt jobb allra bäst. vill vara kvar där länge! synd bara att jag för tillfället inte kan gå ner i tid där. det är det enda negativa. men för utom det älskar jag mitt jobb.

onsdag 17 augusti 2011

snart färdigt



nu är det inte mycket kvar på lekstugan. eller inte så mycket stora grejer iaf, mycket småfix. jag har tänkt att den ska vara helt färdig på söndag och då ska lovis få ha invigningskalas i den. jag är ledig den här veckan för att skola in alma på hennes nya förskola, så jag får iaf ganska mycket gjort om dagarna. men det är mycket jag behöver hjälp med så här på slutet också. tobias fick tex. hitta på en nödlösning för att sätta in fönstret. hela lekstugan är ju alldels sne, så det var inte bara att sätta i. jag måste säga att jag är ganska stolt över mig själv. jag har byggt en dörr och en bänk helt själv. utan det minsta hjälp. trodde jag aldrig att jag skulle klara av :). nu skulle jag ju aldrig visa min lekstuga för en snickare, men det är ju en helt annan sak!

alma hjälper mig att bygga en dörr

förra veckan fick jag ha lite semester och då åkte vi på en liten minisemester. vi åkte till stockholm och hälsade på min tremänning rosie och hennes familj. sen tog vi färjan över till åbo och gick en dag på mumindalen. hur mysigt som helst!! allt var så fint uppbyggt och välgjort och jag kommer definitivt åka dit igen. alma var helt lyrisk hela dagen och ja det var nog lovis också. på kvällen åkte vi tillbaka till stockholm och gick även en sväng på junibacken. det var också jättebra. sagotåget var såå fint!

det fina muminhuset

söndag 7 augusti 2011

regning söndag

jaha då blidde det regn idag. jag som skulle lämna bort barnen för att fixa massa på lekstugan. trök! man kan ju hoppas att det ger med sig snart, men det ser inte riktigt så ut. det blir att åka och handla lite smågrejer istället då. ska ha lite hyllor och annat smått och gott. erik och martina skulle lägga pappen på taket idag också, men det går väl inte heller. tror att taket helst ska vara torrt när det läggs på. jag har iaf målat invändigt, det blir inga innerväggar utan jag målar bara baksidan av panelen. jag borde ju kunna måla det en gång till fast det regnar. ska fråga tobias.

igår gjorde jag min största uppoffring hittills som mamma. jag tog med lovis till säterdalen och kollade på eric saade. vi stod långt fram på ena sidan av scenen och hade sådan tur att det stod en soptunna där. så där kunde lovis sitta, vilket var väldigt bra för min rygg. efter han sjungit manboy höll lovis på att somna. men då gick vi längre bak och började dansa istället. då gick hon nog in i någon andra andning och vi stannade till slutet så att hon fick höra popular. hon var nog lite för liten för att gå på konsert, men det var ändå en upplevelse som hon inte kommer glömma i första taget. hon var jättenöjd med kvällen. så jag måste väl säga att det då var värt att lyssna på dålig musik och titta på en töntig konsert i 1½ timme.



onsdag 3 augusti 2011

panel och början av ett tak


tänkte hinna med ett litet blogg inlägg innan jag ska vara på jobbet 06.15. öppnar idag, blir helt förvirrad när jag inte går mina vanliga tider, men väldigt skönt att det är torsdag och inte onsdag idag. nu är all panel uppsatt, förutom på framsidan. det är väl också den pilligaste biten. då jag är sjukt höjrädd anställde jag erik och martina till att fixa taket. de är nästan klara men ska komma hit på fredag och göra det sista. nu är det tyvärr bara sådana saker jag behöver hjälp med kvar att göra. så vi får väl se när tobias kan undvara sin tid till att hjälpa mig. ska iaf låta barnen hjälpa mig att måla på panelen en gång till, så är det fixat och barnen får också känna att de har gjort något. bara ta av dem alla kläder och låta dem gå loss på färgburken! :)

lovis och alma bråkar sjukt mycket. endera river, slår eller nyper alma lovis eller så retar lovis alma tills hon ligger på golvet och grinar. så är det hela dagarna. MEN! på kvällarna när jag lagt dem i sina sängar och jag gått ner, hör jag, varje kväll, små tassande steg på övervåningen. sen hör jag hur lovis läser för alma, de leker med sina mjukisdjur, sjunger elller bara ligger och pratar. då är det bästa kompisar!

nu är det bara 2 jobbdagar kvar. men det känns som flera veckor. är sjukt trött och kan inte längta mer till på fredag eftermiddag. vill bara vara ledig!

onsdag 27 juli 2011


nu börjar lekstugan ta form. det går sakta men säkert. det har ju varit så regnigt och då blir det inte mycket bygga av. men igår spikade jag för fullt och även nu på eftermiddagen. men nu har jag inge mer brädor utan måste vänta på att tobias ska köpa och sen måste jag ju måla också. men att måla med falu rödfärg är mycket smidigare än andra färger. så det går ganska fort!

idag var sommaren tillbaka också. härligt! det blev självklart bad efter jobbet. nu jobbar jag nästa vecka och sen har jag semester igen. skönt. då åker vi en vända till finland och mumindalen. det kommer nog bli jätteskojj och alma och lovis kommer säkerligen njuta för fullt.

alma med full mundering. hon är helt galen i vattnet och "simmar" och hoppar för fullt, vare hon sig står bott eller inte. så både armpuffar och simdyna är nödvändigt på henne.

söndag 17 juli 2011

nu är golvet på lekstugan klart. även stommarna till väggarna. imorn hoppas jag att vi ska resa stommarna och börja spika panel. det blir samma panel som på huset. så det kommer bli sååå fint.
ser ni vad koncentrerad jag ser ut när jag spikar :). föresten är det inte så tråkigt att hålla på när man får så här fint sällskap!

i helgen har jag och tjejerna varit i västerås. vi har shoppat i massor (bla med presentkort vi fick när vi gifte oss), lekt på djäkneberget och hälsat på djuren på parken zoo. men mest av allt har vi hängt med maria och hennes underbara ungar. det har varit en toppenhelg med andra ord. min semester är slut sen en vecka tillbaka och imorn är det dags för jobb igen. men den här veckan blir roligare då jag får ha mina trollungar med mig på jobbet!


alma tyckte getterna var roligast. vi hade med andra ord lika gärna kunnat åkt till en bondgård helt gratis ;)

söndag 10 juli 2011

bygga lekstuga

nu blir det byggblogg här framöver. för jag ska nämligen bygga en lekstuga. alldels själv! susanna ska också hjälpa till, för sen är det meningen att vi ska bygga en hemma hos dem också. nu var det som sagt meningen att jag skulle bygga den helt själv, bara med lite hjälp av tobias hjärna. igår skulle jag göra botten, det gick inge bra. jag kunde inte såga själv för brädorna var för tunga. så det fick tobias hjälpa mig med. sen när jag skulle skruva fast dem så gick skruvarna bara sönder, så tobias fick hjälpa mig med det också. alltså kan jag inte påstå att jag gjort detta själv, utan tobias har gjort det. men nu är det bara resten kvar och det ska jag väl klara av. när alma sover middag ska det fortsättas att såga. jag antar att tobias får hjälpa mig ;).

måste säga att jag mest av allt ser fram emot att inreda den. men det blir väl framåt höstkanten skulle jag tro.

söndag 26 juni 2011

nu har jag fått semester vilket är helt underbart. men lyckan är kort då jag bara har 2 veckor, men njuta ska jag fullt ut! just nu laddar jag för p&l som drar igång i veckan. så himla skoj. barnen blir i hedemora fre-sön, så då blir det cider dagen lång ;).

tobias bygger och bygger. just nu är det altangolvet. han har kommit längre än vad bilden visar (golvet är nästa helt klart). men sen ska det bli staket också, så alma inte ramlar ner i avgrunden på vänster sida. men den syns inte på bilden.


midsommar firades som vanligt hos mamma och pappa. vi var där hela dagen. åt mat, umgicks med trevligt folk, klädde stång som vi dansade runt, hade 7-kamp och spelade kubb. mycket trevlig dag/kväll.
prinsessan i sin efterlängtade krans!

alma var inte riktigt lika förtjust i att ha krans

fredag 10 juni 2011

byte av panel

vi har börjat byta panel på huset. grå plast är ju knappast snyggt, utan det måste ju bli falurött. i år är det tänkt att det ska bli bytt på framsidan och baksidan. resten får vi ta nästa år. tobias har ju även börjat med en farsukvist och idag är det tänkt att vi ska börja med ett altangolv. det är många projekt på gång här, men vi tar det som det kommer. vi har bara tänkt att det ska bli ett golv till altanen i år. men farsukvisten ska få tak och väggar senare i sommar. här kommer ett par bilder på byte av panel. kolla in den hemska panelen som satt under plasten!!



torsdag 9 juni 2011

hemma på lunchen

är hemma en snabbis på lunchen. fick lov att slänga i mig en macka eller två, då det bjöds på biff stroganoff idag på jobbet. smaken är helt okej, det är fettbitarna jag inte klarar av. annars är det verkligen toppen att få luch på jobbet.

imorn tar lillebror studenten. jag kan inte fatta att han är så gammal. det betyder ju att jag är ännu äldre, och att det var 9 år sen jag själv tog studenten. galet!
på lördag skulle jag gärna åka ner till stan och kika på sugarplum. får se om sofie vill hänga med. det vore himla roligt att se dem nu.

jag börjar få lite ångest över att jobba i sommar. jag har inte jobbat under sommaren sedan den sommaren jag var gravid med lovis. sen jobbar jag precis de veckor som alla andra har semester. skittråkigt. jag får ju vara ledig 3 veckor, men det räcker ju inte för mig ;)!!

jag väntar med spänning på alla bröllopsbilder som folk har tagit. jag har knappt några alls. mest ser jag fram emot emmas bilder och addes. den här hittade jag iaf på min kamera! men det var även den enda på mig och tobias. ser vi inte lyckliga ut så säg!

söndag 5 juni 2011

fru mikaelsson blomström



jaha då var man fru då. låter galet gammalt! haha.
jag har fått höra av flera olika att jag borde börja blogga igen och jag tänkte att jag skulle göra ett försök. jag lovar inget, men som sagt ska jag ge mig på ett försök. den senaste tiden har bara kretsat runt bröllopet och alla bestyr som följer med det. jag har varit sjukt stressad, tappat hår, rasat i vikt och vid flera tillfällen kännt att jag nog rent utav struntar i det här bröllopet. men nu känner jag att det var värt det. för vi hade verkligen en helt underbar dag och allt var perfekt.

dagen flöt på bra, inge sterss, jag bara hade det skönt. åkte till frissan och sen vidare till sminkningen. emma var med och höll mig sällskap. sen åkte vi ut till ängesgårdarna och emma fotade mig och tobias. efter det åkte vi ut till torsång och kollade läget i församlingshemmet. där blev jag en aning stressad vid några tillfällen men jag höll mig borta så gott jag kunde. kl 17 hade vi vigseln och det blev också perfekt. precis som jag ville ha det. när vi gick in i kyrkan spelades "av längtan till dig" på piano, prästen var lagomt långdragen, susanna läste en bibeltaxt för lite mer variation, psalmerna var sommriga, jeff sjöng "bara om min älskade väntar" av nationalteatern helt perfekt, när vi gick ut spelades beatles "all you need is love". perfekt som sagt.

efter vigseln fortsatte festen. den blev också perfekt. lite långdraget under middagen kankse. men mycket god mat och gott att dricka. tårtorna som jag och susanna gjort blev perfekta, iaf smakmässigt :), talen var superfina, lekarna jätteroliga och brudvalsen, ja den kan jag väl inte säga så mycket om. jag och tobias var skitdåliga på att dansa, men vi dansade med kärlek!

så ja nu är man gift. känns inte så mycket mer annorlunda än förra veckan. jag kan ju inte direkt säga att jag i lördags bestämde att jag ville leva med tobias i resten av mitt liv. det bestämde jag för 4½ år sedan när vi fick vår lovis. men vi hade en helt underbar dag och det känns härligt att säga att jag är gift. gift med världens bästa man.

tisdag 1 februari 2011

en prinsessa har fyllt 4 år..

frukost för en prinsessa
en väldigt uppskattad present från mormor och morfar
kalas!

idag är jag hemma och vabbar för första gången. det hade nog kunnat vara helt okej om sjukdommen varit feber eller förkyldning. men nejdå. magsjuka har vi fått. lovis kräktes en gång i morse över hennes ytterkläder när vi var på väg till våra förskolor. men sen dess har hon mått bra. alma däremot började kräkas för ca 2 timmar sen och har väl säkert kräkts närmare 10ggr. mina stackars flickor. men det är verkligen typiskt lovis det där. hon smittar alma, kräks en gång och alma blir jättesjuk! jaja livet är orättvist ;). tobias har så här lägligt åkt till västerås på kurs över natten. vi får väl se om han måste komma hem och ta hand om barnen när jag börjar...

nu har bröllopsplanerna tagt fart på allvar. det blev roligt nu när vi börjat lägga undan pengar och jag känner att jag kan köpa saker till bröllopet. vår ekonomi har ju verkligen satt stopp för det tidigare. i söndags var jag och emma på bröllopsmässa här i stan. det var väl inte så mycket att se, men ändå roligt att få lite tips. såg en ring jag verkligen gillade. det är mycket att tänka på och mycket som ska köpas för en dag. men jag är väldigt övertygad att allt är värt det. vi ska ju som sagt ha en väldigt snål budget på vårt bröllop, vi känner att det viktigaste är att vi kan bjuda alla vi vill och att det blir en rolig och uppskattad fest. jag behöver absolut ingen dyr klänning och vi lagar gärna maten själva (med hjälp från släkt och vänner då). tårtorna ska jag och susanna göra med glädje!

det var verkligen tur att jag hann en sväng till ica maxi mellan barnens kräkor. nu har vi underhållning för idag ocg imorn iaf. jag köpte tidningar till oss alla och årets julkalender på dvd. maten jag köpte har vi väl ingen större använding för :)