onsdag 24 augusti 2011

någon som längtar efter en liten...

måste bara visa några bilder på min stora tjej som blev ännu större med en bebis i famnen. lilla ellen föddes förra veckan och vi fick äran att träffa henne i söndags. hon var verkligen så fin som bara en liten bebis kan vara. lovis sa när vi åkte därifrån att hon verkligen ville ha en till lillasyster. nja kan väl inte riktigt hålla med henne. men om ett par år, då kan hon gärna få bli storasyster igen :)!!







tisdag 23 augusti 2011

kalas!

nu är den klar. eller iaf nästan. lite målning och några plankor till ska dit. men sen så! vi inredde iaf i lördags, så att barnen hinner leka där ett tag innan snön kommer. lovis ville genast flytta in i stugan. inte skulle hon bo i huset mer heller. nej nej, lekstugan var hennes nya hem. hon har iof inte försökt att sova där än, men jag tar det ändå som ett bra betyg. det leks i stugan varje dag så jag är verkligen glad över att jag gjorde det i år. men jag skulle aldrig ha klarat av att bygga den om jag inte fått hjälp av tobias med fönster och dörr. och heller inte om erik och martina inte hade slitit med taket. så tack för det! här kommer en hög med bilder från lekstugekalaset vi hade i söndags.



fönstret är nog en av de roligaste sakerna med lekstugan. öppna och stänga..

välkommen in i snickerboa, som lekstugan så fint heter. skylten har susanna gjort.

en bit av den fiiiina dörren :)

"laga mat"hörnan

den snygga brödrosten köpte jag på loppis. matchar perfekt i stugan!

lek!

en bänk som man kan sitta och äta på, eller ligga och vila i


idag fyller jag år. inte mycket att hurra för måste jag säga. men jag fick iaf en fin present av tobias. ett belgiskt våffeljärn. så i dag har det ätits våfflor! jag gjorde så klart efter leilas recept på 7 varianter på belgiska våfflor. vi provade 4, hallon&kokos, blåbär&citron, mörk choklad och sen den allra godaste med dumle och banan. mums! måste även säga att det är himla skönt att vara tillbaka på jobbet igen. även om det var roligt att jobba på ett annat ställe i somras, så tycker jag om mitt jobb allra bäst. vill vara kvar där länge! synd bara att jag för tillfället inte kan gå ner i tid där. det är det enda negativa. men för utom det älskar jag mitt jobb.

onsdag 17 augusti 2011

snart färdigt



nu är det inte mycket kvar på lekstugan. eller inte så mycket stora grejer iaf, mycket småfix. jag har tänkt att den ska vara helt färdig på söndag och då ska lovis få ha invigningskalas i den. jag är ledig den här veckan för att skola in alma på hennes nya förskola, så jag får iaf ganska mycket gjort om dagarna. men det är mycket jag behöver hjälp med så här på slutet också. tobias fick tex. hitta på en nödlösning för att sätta in fönstret. hela lekstugan är ju alldels sne, så det var inte bara att sätta i. jag måste säga att jag är ganska stolt över mig själv. jag har byggt en dörr och en bänk helt själv. utan det minsta hjälp. trodde jag aldrig att jag skulle klara av :). nu skulle jag ju aldrig visa min lekstuga för en snickare, men det är ju en helt annan sak!

alma hjälper mig att bygga en dörr

förra veckan fick jag ha lite semester och då åkte vi på en liten minisemester. vi åkte till stockholm och hälsade på min tremänning rosie och hennes familj. sen tog vi färjan över till åbo och gick en dag på mumindalen. hur mysigt som helst!! allt var så fint uppbyggt och välgjort och jag kommer definitivt åka dit igen. alma var helt lyrisk hela dagen och ja det var nog lovis också. på kvällen åkte vi tillbaka till stockholm och gick även en sväng på junibacken. det var också jättebra. sagotåget var såå fint!

det fina muminhuset

söndag 7 augusti 2011

regning söndag

jaha då blidde det regn idag. jag som skulle lämna bort barnen för att fixa massa på lekstugan. trök! man kan ju hoppas att det ger med sig snart, men det ser inte riktigt så ut. det blir att åka och handla lite smågrejer istället då. ska ha lite hyllor och annat smått och gott. erik och martina skulle lägga pappen på taket idag också, men det går väl inte heller. tror att taket helst ska vara torrt när det läggs på. jag har iaf målat invändigt, det blir inga innerväggar utan jag målar bara baksidan av panelen. jag borde ju kunna måla det en gång till fast det regnar. ska fråga tobias.

igår gjorde jag min största uppoffring hittills som mamma. jag tog med lovis till säterdalen och kollade på eric saade. vi stod långt fram på ena sidan av scenen och hade sådan tur att det stod en soptunna där. så där kunde lovis sitta, vilket var väldigt bra för min rygg. efter han sjungit manboy höll lovis på att somna. men då gick vi längre bak och började dansa istället. då gick hon nog in i någon andra andning och vi stannade till slutet så att hon fick höra popular. hon var nog lite för liten för att gå på konsert, men det var ändå en upplevelse som hon inte kommer glömma i första taget. hon var jättenöjd med kvällen. så jag måste väl säga att det då var värt att lyssna på dålig musik och titta på en töntig konsert i 1½ timme.



onsdag 3 augusti 2011

panel och början av ett tak


tänkte hinna med ett litet blogg inlägg innan jag ska vara på jobbet 06.15. öppnar idag, blir helt förvirrad när jag inte går mina vanliga tider, men väldigt skönt att det är torsdag och inte onsdag idag. nu är all panel uppsatt, förutom på framsidan. det är väl också den pilligaste biten. då jag är sjukt höjrädd anställde jag erik och martina till att fixa taket. de är nästan klara men ska komma hit på fredag och göra det sista. nu är det tyvärr bara sådana saker jag behöver hjälp med kvar att göra. så vi får väl se när tobias kan undvara sin tid till att hjälpa mig. ska iaf låta barnen hjälpa mig att måla på panelen en gång till, så är det fixat och barnen får också känna att de har gjort något. bara ta av dem alla kläder och låta dem gå loss på färgburken! :)

lovis och alma bråkar sjukt mycket. endera river, slår eller nyper alma lovis eller så retar lovis alma tills hon ligger på golvet och grinar. så är det hela dagarna. MEN! på kvällarna när jag lagt dem i sina sängar och jag gått ner, hör jag, varje kväll, små tassande steg på övervåningen. sen hör jag hur lovis läser för alma, de leker med sina mjukisdjur, sjunger elller bara ligger och pratar. då är det bästa kompisar!

nu är det bara 2 jobbdagar kvar. men det känns som flera veckor. är sjukt trött och kan inte längta mer till på fredag eftermiddag. vill bara vara ledig!