onsdag 22 december 2010

granen står så grön och grann i stugan..



ja men då är väl allt klart då inför den stora högtiden. alla klappar är inslagna, julmat och julgodis är fixat och granen är klädd. måste säga att det vart en väldigt fin gran, med tanke på vad lite pengar jag lagt ner på pynt. jag är mest nöjd med klipparken jag köpte på panduro. det blidde små kort med gammeldags julmotiv som jag hängde upp med silvertråd. sen kunde jag ju inte ha hittat en bättre topp-dekoration. en prinsesskrona! lovis blev väldigt nöjd med det!
tänk vilken hysteri det är för några dagar. men härligt är det :). i eftermiddag ska vi hem till tobias pappa och fira. lovis går på högvarv då jag råkade säga att hon skulle få julklappar ikväll. haha, vad vore julen utan barn!?!

jag vet faktiskt inte vad det blir på nyår. barnvänligt iaf! tror vi ska fira med emma och jennie och deras familjer, men vi åker antagligen hem när alma ska sova. kankse kan gå över till susanna en sväng när vi kommit hem. om lillan behagar att sova i vagnen. det visar sig.

nu ska jag stryka barnens julklänningar!

(det julkort vi valde mellan, men inte skickade!)

söndag 19 december 2010



jaha då var det 4 dar kvar till julafton då. nedräkningen pågår för fullt här hemma. lovis längtar och längtar. hennes hjärna går på fullvarv av tankar och funderingar kring julafton. jag bara njuter. njuter av sista ledigheten. vi gör så lite ansträngningar som möjligt, går mest hemma och myser.

lucia är väl en mysig högtid! på luciadagen var det firande på lovis förskola. det märktes verkligen att hon går på en större avdelning i år. det var ju faktiskt barnen som sjöng, inte personalen ;). de sjöng jättemånga sånger och var superduktiga. dagen efter var vi hem till emma och firade lucia. vi fick en smaskig frukost och barnen hade luciakläder. vi försökte ta en bild på alla barnen, den ni ser var den bästa jag tog. det är ju en aning svårt att få 5 barn att sitta stilla! bilden är mörk och mina barn ser ju tyvärr ut att vilja gråta vilken sekund som helst. men de sitter iaf still! :)

idag blir barnen söderberg här hela dagen. jag tyckte att de kunde få jullov från idag, när vi ändå bara går hemma. jag ska passa på att tillverka julgranspynt när barnen leker, för imorn ska vi klä granen. vi har inte haft någon gran på flera år och de pynt vi köpte för typ 7 år sen kan jag inte påstå att jag tycker duger i vår gran i år. och eftersom jag varit pank blev det att tillverka av sånt jag har hemma. det är tur att jag köper pysselgrejer så ofta!

i eftermiddag ska jag gå på kupolen med emma. utan barn. det är så skönt att åka iväg själv ibland. då kan man bara ta det lugnt och gå runt och titta på saker, utan att känna stress. jag ska handla några få julklappar jag har kvar, lite pyssel och lite mat som behövs. sen ska jag inte in på en endaste affär förens efter jul. då blir det väl att trängas på mellandagsrean istället!

fredag 10 december 2010

första granen på plats


nu har jag fått upp mina fiiina hemmagjorda gran! den står och förgyller vår, annars så tråkiga, hall. idag ska nog lovis få klä sin lilla plastgran också. sen är det bara den stora granen kvar. men det får bli lite närmare julafton.

idag har jag varit och hälsat på mitt blivande jobb. det verkar mycket trevligt. allt förutom personalrummet som var en liten skrubb. men trevlig personal och de få barn som var där verkade så snälla så. det var även bra arbetstider. tidigast 6.30 och senast 17.15. att jag sen har 4 min gångväg dit gör ju heller inte det hela sämre. jag kommer säkerligen att trivas.

förövrigt har jag en riktig klätterapa här hemma. alma är helt galen och ska klättra på ALLT som man kan klättra på. idag ramlade hon och slog sig på ögat och häromdan fick hon fläskläpp. jag med mina nerver ska inte ha en klätterapa till barn. det passar sig liksom inte. lovis har alltid vara så lugn och aldrig klättrat, så det här kom verkligen som en chok :). när hon ramlade och slog i läppen trodde jag att hon haft sönder hela munnen och var säker på att vi skulle få åka in och sy. det blödde nå så fruktansvärt och när jag kollade i munnen såg det hemskt ut. men det var tydligen bara svullet för när tobias kom hem 15 min senare hade svullnaden lagt sig och det var inte mer än två bitmärken. hysterisk hann jag iaf bli, men jag höll mig lugn tills tobias kom hem och tog över. då bröt jag ihop. haha, duktigt det iaf.

nu ska jag och lovis göra egna pitabröd. lovis, som numera är bollibompa-galen, vill överaska tobias med mat. som de gör i barnprogrammet "överaskningen". vi ska även göra godisglass till efterrätt. det blir nog gött!

vår klätterapa

lördag 4 december 2010

godisbak


lovis har en paketjulkalender. varje dag ligger det en ny sak i julstrumpan. men jag vill inte ge henne små skräpsaker bara för att hon ska få något varje dag, utan ibland får hon en lapp där det står något roligt vi ska göra. jag har liksom inte råd att köpa 24 ordentliga saker, speciellt inte när alma självklart också ska ha. men igår fick hon en blockchoklad och ett litet recepthäfte med julgodis. därifrån fick hon välja 2 saker vi skulle baka. de här klubborna var verkligen en hit! superenkla att göra och lovis kunde göra dem nästan helt själv. goda blev de också!
idag får hon en slant och en lapp där det står att vi ska gå på julmarknad. hoppas honb lir glad för det också.

nu är det mindre än en månad kvar av min mammaledighet. jag har nog inte riktigt fattat att jag ska börja jobba snart, för jag har fortfarande inte ring mina blivande kollegor. vilket jag måste göra nästa vecka. får inte glömma. det vore ju kul att gå dit och hälsa på innan jul. så slipper jag vara så nervös när jag ska börja.

ja så var det andra advent då. julen springer ifrån oss. men det är ju ändå nu innan julafton som är den bästa tiden. alla förberedelser. mycket härligt. idag ska jag nog fixa upp min "alternativa julgran" (som de kallade den i tidningen jag såg den i). självklart ska vi ha en vanlig gran också, men det blir aldrig för mycket julpynt! nu ska vi äta saffransscones och senare idag ska jag och lovis göra lite saker för oss själva. först julmarknad vid gammelgården och sen ska vi kolla på mitt kusinbarn emelie som har dansuppvisning i forum. det händer ju massa saker här i kvarnsveden :). (den största anledningen att jag tar med mig lovis på dansuppvisning är för att hon själv ska vilja börja med dans eller något liknande. det vore riktigt roligt!)