onsdag 27 juli 2011


nu börjar lekstugan ta form. det går sakta men säkert. det har ju varit så regnigt och då blir det inte mycket bygga av. men igår spikade jag för fullt och även nu på eftermiddagen. men nu har jag inge mer brädor utan måste vänta på att tobias ska köpa och sen måste jag ju måla också. men att måla med falu rödfärg är mycket smidigare än andra färger. så det går ganska fort!

idag var sommaren tillbaka också. härligt! det blev självklart bad efter jobbet. nu jobbar jag nästa vecka och sen har jag semester igen. skönt. då åker vi en vända till finland och mumindalen. det kommer nog bli jätteskojj och alma och lovis kommer säkerligen njuta för fullt.

alma med full mundering. hon är helt galen i vattnet och "simmar" och hoppar för fullt, vare hon sig står bott eller inte. så både armpuffar och simdyna är nödvändigt på henne.

söndag 17 juli 2011

nu är golvet på lekstugan klart. även stommarna till väggarna. imorn hoppas jag att vi ska resa stommarna och börja spika panel. det blir samma panel som på huset. så det kommer bli sååå fint.
ser ni vad koncentrerad jag ser ut när jag spikar :). föresten är det inte så tråkigt att hålla på när man får så här fint sällskap!

i helgen har jag och tjejerna varit i västerås. vi har shoppat i massor (bla med presentkort vi fick när vi gifte oss), lekt på djäkneberget och hälsat på djuren på parken zoo. men mest av allt har vi hängt med maria och hennes underbara ungar. det har varit en toppenhelg med andra ord. min semester är slut sen en vecka tillbaka och imorn är det dags för jobb igen. men den här veckan blir roligare då jag får ha mina trollungar med mig på jobbet!


alma tyckte getterna var roligast. vi hade med andra ord lika gärna kunnat åkt till en bondgård helt gratis ;)

söndag 10 juli 2011

bygga lekstuga

nu blir det byggblogg här framöver. för jag ska nämligen bygga en lekstuga. alldels själv! susanna ska också hjälpa till, för sen är det meningen att vi ska bygga en hemma hos dem också. nu var det som sagt meningen att jag skulle bygga den helt själv, bara med lite hjälp av tobias hjärna. igår skulle jag göra botten, det gick inge bra. jag kunde inte såga själv för brädorna var för tunga. så det fick tobias hjälpa mig med. sen när jag skulle skruva fast dem så gick skruvarna bara sönder, så tobias fick hjälpa mig med det också. alltså kan jag inte påstå att jag gjort detta själv, utan tobias har gjort det. men nu är det bara resten kvar och det ska jag väl klara av. när alma sover middag ska det fortsättas att såga. jag antar att tobias får hjälpa mig ;).

måste säga att jag mest av allt ser fram emot att inreda den. men det blir väl framåt höstkanten skulle jag tro.