måndag 27 september 2010

slutar

äh, jag är en värdelös bloggare med ett värdelöst internet. jag säger tack och godnatt!

tisdag 21 september 2010

madicken på jakt




kolasnitten är bakade och tevattnet varmt, bara en sambo som saknas. han är och handlar en ny cykelsadel. här i Borlänge stjäl man tydligen inte cyklar utan cykelsadlar. en aning galet. men det kan man kankse livnära sig på. vad vet jag.

som ni ser på bilderna har madicken börjat få vara ute. men bara med oss. hon blir helt galen och vild. jag får ont i magen. jag vill inte att hon ska springa bort, eller bli påkörd, eller slagen av någon annan katt, eller ett elakt barn, man vet aldrig. nej jag vill att hon ska vara hemma, inne i tryggheten. men jag vet att jag måste släppa ut henne. för hennes eget bästa.

igår kollade vi tapeter till vardagsrummet. nu vill jag inte längre tapetsera vardagsrummet. jag nöjer mig med att måla det vitt. jag tycker inte att det är värt att lägga 4000:- på tapeter. då kan jag lika gärna måla för 200:- och lägga resten på något trevligare. som möbler.

imorn blir det shopping i falun med emma och therese. trevligt värre.

fredag 17 september 2010

almis


idag får alma extra många pussar och kramar eftersom hon inatt hade magsjuka. usch det är så synd om de små när de är sjuka. och magsjuka också, kräk överallt! idag är hon frisk, men extra trött.

nu väntar vi och längtar efter pappa tobias som varit i storstan hela veckan. jag har sjukt trött och ser verkligen fram emot att få sova imorn. men vi har iag haft sällskap av morbror erik och idag även martina. tur det, för idag håller jag på att förgås av uttråkning. men det är väl lika bra att hålla sig inne när lillan precis varit sjuk. imorn blir det andra bullar. då ska jag och lovis på gympa och även kankse en tur till marknaden för lite karuseller. det är lovis värd efter den här veckan. det är inte lätt att få någon egen stund med mamma när pappa är borta.

onsdag 15 september 2010

skogsutflykt



varje måndag och onsdag går lovis förskola till skogen och igår skulle lovis visa mig vart de brukar gå. jag var en aning skeptisk att ha lovis som vägvisare men hon visade mig rätt en bit iaf. men efter att ha dragit vagnen över stock och sten en alldelss för lång bit säger lovis; mamma, jag tror att vi gått till fel skog!. då gav jag upp och vi stannade för att fika. men det var ändå ett bra ställe att stanna på för det fanns en perfekt drake där som vi kunde leka och klättra på. tyvärr fick jag bara med mig kompaktkameran och med den blir det lagom bra bilder.

min tjej

min lovis vet hur man äter kräftor, precis som mamma :)
sitter här och är sjukt sugen på kräftor. vi måste nog äta kräftor minst ett par ggr till i år. jag undrar varför man äter något så gott bara en gång om året. men när susanna flyttat hem har pappa lovat att ha kräftkalas på alla kräftor som han nyligen fiskade upp. det ser jag fram emot.

och ja jag ser ju också så klart fram emot 1 oktober, då storasyster med familj flyttar hem igen. såå underbart att hela familjen bor här i stan igen. som jag har längtat. det allra bästa med deras hemflytt är att de kommer bo på ca 5 min gångavstånd från oss. det betyder att vi kan träffas jämt! lovis var väldigt faccinerad av vi snart skulle kunna gå till leon och nellie. det blir en väldig skillnad mot hur det har varit.

emma tipsade precis om en blogg som hon tyckte jag skulle kolla in. alltså jag blir så avis på alla som har det så fint hemma. jag vill också ha det vitt och lantligt till max. men jag har varken ekonomi eller öga för inredning. såå trist.

nu ska jag ta en middagslur, jag brukar inte vara så förtjust i att sova på dagen. men just nu kan jag knappt hålla ögonen öppna. almas sovning de senaste dagarna har varit fruktansvärd.

tisdag 14 september 2010

under söndagen målade jag från 10.30- 21.00. jag kan lova att jag var helt slut efteråt. köket blev vitt, det var målat i någon ljus grön, och lekrummet blev mindre blått. lekrummet har en jättefin tapet (ni kan se den i bakgrunden på bilden nedan) men jag tyckte att den räckte som fondtapet så där blev det vitt på 3 väggar. sen hann jag även med att måla en kista till lekrummet och en tallrikshylla. allt annat jag hade tänkt göra hann jag inte alls med. jag hade skickat iväg familjen så jag skulle få lugn och ro under dagen, men tji fick jag. madicken skulle ju också vara med och måla! det slutade med att hon fick färg i pälsen, men den försvann som tur av sig själv.

annars är madicken världens sötaste katt. jag vet inte om det är för att hon är min eller om hon bara är otroligt söt, men helt galet söt är hon iaf! hon känns ganska lugn också, även om hon har väldigt vilda lekperioder. nej men jag tycker det funkar bra att ha katt, även om jag för ett år sedan aldirg kunde tro att jag nu skulle vara kattägare. får se om jag blir omvänd från hundmänniska till kattmänniska :)

jag skulle vilja lägga upp lite bilder på huset innuti, men jag känner mig inte klar och nöjd i något rum än. är så mycket små fix och så lite tid. men det kommer så småningom, det kan ni räkna med.

nu ska jag åka och hämta ut ett paket från hm, med kläder till barnen. sen får jag fikabesök!

det är ju sååå skönt att de vissa stunder kan leka bra tillsammans. stunderna är korta, men ack så sköna!

torsdag 9 september 2010

några bilder på vårt gull

gömmer sig lite från barnen

en överlycklig lovis

nerbäddad av lovis

ny familjemedlem


idag var vi och hämtade en liten bebis. en liten kattunge vid namn Madicken. lovis har önskat sig en katt sedan.. ja sedan hon lärde sig prata och kunde berätta vad hon önskade sig. jag har alltid sagt att man inte kan ha katt i lägenhet med sedan vi började titta på hus har vi pratat mer och mer om katt. i sommras var vi på tomteland och lovis lämnade en önskelista till tomten, den enda som skulle stå var; en riktig katt. så nu har hon fått sin riktiga katt. madicken är en blandras av birma och maincoon och kommer bli semilånghårig (vad nu det menas).

jag är egentligen en aning skeptisk mot katter, då jag tycker det oftast är omberäknerliga och elaka. men jag har, för min dotters skull, börjat tänka om och nu är jag verkligen sååå kär i lilla Madicken.

måndag 6 september 2010

nu börjar det ordna upp sig här hemma. eller allt är iaf inte bara en enda röra. de mesta saker börja hitta sin plats och ligger inte bara slängda i något hörn. men det är mycket jag vil göra och ännu mer jag vill inhandla. tyvärr tillåter inte vår ekonomi de inköp jag vill göra. tobias pengar går till allt viktigt vi måste ha. och tydligen hör inte en skänk, köksbord med stolar, skrivbord, leksakslådor, skåp och annan inredning till det viktigaste ;). jag vill ju köpa allt begagnat men det är ju iaf inte gratis.

till helgen ska jag måla barnens lekrum och även köket har jag tänkt mig. tobias får åka bort med barnen över dagen, annars blir det svårt att måla lekrummet. jag hoppas även att jag då ska hinna med massa smågrejer mellan målningarna. vore väldigt skönt. jag har tex en fiiiin koffert nere i källaren som ska målas vit och kökssoffan ska kläs om.

varför klättra upp här om och om igen, när man inte tar sig ner!?!

söndag 5 september 2010

torsdag 2 september 2010

huset


så här ser vårt hus ut. fast jag vill att ni tänker er det med nytt tak, faluröd timmerpanel med vita knutar och en större farstu. det är så det kommer se ut nästa höst. förhoppningsvis.
vi fortsätter måla för fullt. så klart vart laseringen i taket skitful så vi måste måla det med den vita, jobbiga, stinkande färgen iaf. pengar och tid åt skogen. jag och barnen lämnar huset för ett tag, tobias får åka hit och fixa själv. jag står inte ut i röran.

onsdag 1 september 2010

vi vill ha ett badkar!!


just nu är det ingen ordning på allting och man hittar inte vart enda dugg här hemma! innertaket uppe håller på att målas och det blev så klart världens projekt. efter att tobias i 3½ timme och bara gjort klart i ett rum, gav jag med mig på att det räcker att måla vitt i sovrummen. taket i allrummet och trappen får vitlaseras. taket här nere är vitlaserat så det blir nog fint, fast jag tycker att det är allra finast med helvitt. men men. jag orkar inte ha det så här. det är grejer överallt, vi sover just nu i vardagsrummet, det stinker stark färg och alma kommer med saker i munnen hela tiden. det var ju så här det INTE skulle vara eftersom vi inte skulle behöva göra om inne. ja ja, när väl taket är färdigt ska jag måla med vanlig färg som inte luktar så mycket. då blir det bättre.